Atelier Tao + C imzalı kapsül otel ve kütüphane

18 Mart 2021

Atelier Tao + C tarafından tasarlanan 20 odalı kapsül otel ve kütüphane, bambu ve kitap kokusuyla birlikte çevredeki lokal topluluğu bir araya getiriyor.


Zhejiang eyaletindeki Tonglu’nun derin ormanlarında gizlenmiş Qinglongwu, adını içinden geçen bir dereden almış eski bir köy — güney ve doğusundaki yeşil dağlara ve kuzeyinde alçak bir avluya bakan köyde, bir yol boyunca devam eden ahşap yapı ve çamur duvarlardan oluşan eski bir ev inşa ediliyor.


Atelier Tao + C tarafından tasarlanan, bu 232 m2’lik eski bina, 7,2 metre yüksekliğindeki iki katlı alana 20 oda kapasiteli bir kapsül otel; içine kitapçı ve kütüphane eklenerek yeniden tasarladı ve yenilendi. Dış cephede gerçekleştirilen yenileme işlemi, iç mekanların yeniden düzenlenmesinin bir uzantısı ve yansıması haline gelmiş oluyor. Kapsül odalarının dikey programlamasına dayanarak, mimarlar binanın orijinal sadeliğini korumak için dış duvarda sınırlandırılmış açıklıklar eklemişler.


Mimar, özgün zemin ve bölme duvarlarını kaldırdıktan sonra kütüphane ve açık alanlar için zemin katını açmaya karar veriyor.


Alacakaranlıkta, tüm bina içeriden gelen ışıkla aydınlatılıyor ve binanın kendisi, gecenin sakinliğine bir parça sıcaklık sunan hafif bir konut haline geliyor. Bina, bambu ve kitap kokusuyla birlikte köylüleri bir araya getiren bir uyuma sahip; bu ahenk, mekanı ziyaret edenlerin duygu ve anılarının bir parçası haline geliyor ve böylece, köye yeni bir yaşam için geleceğe ilham veriyor.