Genshang'dan Yeni Şangay Restoranı

25 Ocak 2019

Office Coastline tarafından tasarlanan Şangay'ın yeni aykırı yemek ve perakende alanı hızlı yaşamın günlük doğasını reddediyor.

"Toplantılar, etkinlikler ve özel partiler gibi etkinliklerde kullanılan yemek alanı, tavandan zemine uzanan pencereleriyle ferahlık veriyor. Bambu kollukları ve kahverengi deri döşemeli uzun bir oturma bankası, bu ferahlıktan faydalanabilmeniz için pencerenin karşısında yer alıyor."

Şangay şehir merkezindeki Madang Yolu'nda ticari bir kompleksin ilk katında bulunan 198 metrekarelik yaşam tarzı markası Genshang'a ait yeni mağaza, çay barı, yemek alanı ve oturma odasını bir araya getiriyor.

Çinli mimarlar Zhenyu Yang ve Zhenyan Wu tarafından kurulan ve projeye Japon mimar Akihito Matsushita ile önderlik eden Office Coastline, Genshang'ın, hızlı yaşamın günlük doğasına aykırı bir yer istediğini belirtiyor.

Restoranın gösterişli sırlı cephesi, alışveriş merkezinin gri taş duvarları ve oturma yeri ile zıtlık halinde olan bakır panellerle çerçevelenmiş. Müşteriler mekana çay barı ya da restorandan girebiliyorlar. Deri taburelerin sıralandığı, oluklu bir beton panel ile desteklenen ahşap ve gri taş kaplı bir bar sizi karşılıyor. Bakır boru lambaları bu barın üzerinden sarkıyor ve arkadan aydınlatmalı uzun bakır raf çayları sergiliyor. Yukarıda yarı tonozlu bir tavana sahip olan barda, gündüzleri Çin çayı, geceleri ise kokteyl servis ediliyor.


Ana oturma alanında ahşap, deri ve bambu koltuklarla donatılmış kare ve yuvarlak masalar bulunuyor. Yer kazanmak için, dairesel masalara yerleştirilmiş bambu sırtlı sandalyeler içeri itildiğinde masayla örtüşen, aynı hizada kavisli sırtlara sahip. Bar ve yemek alanı, ev aksesuarları ve kıyafetler bulabileceğiniz dükkana açılıyor. Yarı saydam kumaş perdeler, mağaza alanını kafeden ayırıyor. Toplantılar, etkinlikler ve özel partiler gibi etkinliklerde kullanılan yemek alanı, tavandan zemine uzanan pencereleriyle ferahlık veriyor. Bambu kollukları ve kahverengi deri döşemeli uzun bir oturma bankası, bu ferahlıktan faydalanabilmeniz içim pencerenin karşısında yer alıyor.

Fotoğraflar: Alessandro Wang