Gözlerden Uzak Sığınak La Posta Vecchia
22 Haziran 2023
La Posta Vecchia oteli beraberinde sahil manzarası ve özel bir müze getiren gizli bir sığınak.
Zamanında ünlü iş insanı Jean Paul Getty’ye ev sahipliği yapmış olan La Posta Vecchia yeni bir restorasyonun ardından otel olarak kapılarını açıyor.
Roma'nın 40 dakika dışında, Tiren Denizi kıyısında yer alan La Posta Vecchia oteli için, zamanında Orsini ailesine ve 20. yüzyıl sanayicisi Jean Paul Getty'ye ev sahipliği yapmış bir Rönesans sarayı demek mümkün.
1990 yılında işadamı Roberto Sciò’nun villayı otel olarak halka açmasının ardından, görevi kızı Marie-Louise üstlendi. Yenilenmesinin ardından, La Posta Vecchia, geçtiğimiz ay tekrardan açıldı.
La Posta Vecchia’yı İtalya’nın diğer göz kamaştırıcı ve görkemli saraylarından ayıran özelliği ise, olağanüstü güzelliğinin yanı sıra, olağanüstü tarihi oldu.
Getty 1960'larda sarayı yenilerken, izleri MÖ 2. yüzyıla kadar uzanan, antik Roma şehri Alsium’a ait bir dizi tarihi kalıntı ve eser ortaya çıktı. Buluntular arasında antik duvarlar, renkli mozaikler, Afrika ve Yunan mermerleri ve bir dizi levha ve amphora yer alıyordu. Bütün buluntular, konukların kaldıkları süre boyunca ziyaret edebilecekleri mahzen içindeki özel bir müzede toplandı. Ayrıca iç mekanlar, sanat tarihçisi Federico Zeri'nin küratörlüğü eşliğinde, Rönesans dönemine kadar uzanan büyüleyici bir İtalyan sanat koleksiyonuna sahip.
Oteldeki 19 odanın her biri kendi içinde benzersiz olmasına rağmen, hepsi Rönesans zenginliğinin ihtişamını modern olanakların konforuyla birleştiriyor. Alt kattaki terasta ise konuklara deniz manzarası eşliğinde olağanüstü İtalyan mutfağından lezzetler sunan Cesar restoranı yer alıyor. Otel aynı zamanda, kapalı bir taş havuz ile beraber konuklara unutamayacakları bir spa deneyimi sunuyor.