Prada ve Moncler, Sürdürülebilirlik Logolarını Benimseyen Markalar Arasında Yerlerini Aldı
11 Şubat 2022
Sürdürülebilir kapsül koleksiyonlardan, geri dönüştürülmüş plastikten yapılan spor ayakkabılara kadar, hazır giyim ve aksesuar alanındaki şirketler, daha bilinçli tüketim ihtiyacı etrafında yükselen tüketici duyarlılığını karşılamaya hazır.
KPMG'ye göre, işletmelerin Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (“ESG”) unsurları söz konusu olduğunda tüketici ve yatırımcı bilincindeki artış, 2021 yılına kadar 150 milyar dolara ulaşması planlanan bir sürdürülebilirlik pazarını yönlendirmeye yardımcı oluyor. “Sürdürülebilirlik” kavramı, bağlı olduğu sektör ne olursa olsun “iş büyümesinin temel direği” olarak temsil edilmeye devam ettiğinden, moda sektörünün bu konuda hiç de küçük bir rolü olmadığı anlaşılıyor.
Prada, balık ağları ve halılar gibi endüstriyel naylon atıkların geri dönüştürülmesinden elde edilen tescilli bir malzeme olan geri dönüştürülmüş naylonu kullanmaya teşvik etmesiyle birlikte kullanım için üçgen logosunun stilize bir yorumunu ve Re-Prada kelimesinden oluşan bir işareti benimsedi.
Sürdürülebilirliği tescile bağlayan tek lüks marka Prada olmadı, Louis Vuitton da benzer şekilde, "dönüştürülen" spor ayakkabılarda kullanılmak üzere Virgil Abloh tarafından yaratılan "LV" harflerini oluşturan iki bükümlü oktan oluşan bir logo benimsedi ve tescil için başvuruda bulundu.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken, kasım ayı itibariyle ve Palm Angels ile bir işbirliğiyle bağlantılı olarak bazı Moncler ürünleri, şişme montların, gömleklerin ve yeleklerin “Econyl, organik pamuk ve geri dönüştürülmüş polyester gibi düşük etkili malzemelerden hazırlanmış kumaşlar kullanılarak yapıldığını” belirtmek için geri dönüşüm merkezli bir logo benimsedi.
Aynı şekilde, ocak ayında Valentino, Open ve Rockstud Untitled spor ayakkabı stillerinin "daha bilinçli bir ahlakla ve açık inovasyon ruhuyla yeniden tasarlanan" versiyonlarını piyasaya sürdü.
Görünen o ki gelecek günlerde birçok markanın daha sürdürülebilirlik logolarını benimsemelerine tanıklık edeceğiz.