Akbank Caz Festivali Devam Ediyor

20 Eylül 2023

Akbank Sanat tarafından düzenlenen 33. Akbank Caz Festivali 8 Ekim’e kadar devam ediyor.

Türkiye'nin en köklü caz festivali olan Akbank Caz Festivali 1991 yılında İstanbul'da düzenlenen konserler ile başladı. Dünyanın en önemli caz müzisyenlerinin yanı sıra gelecek vadeden genç kuşaktan yeni isimlerin de yıldızlarının parlamasına destek olan Festival; bugün paneller, atölyeler, film gösterimleri, dinletiler ve sosyal sorumluluk projeleriyle çok yönlü bir organizasyon haline gelmiş bulunmakta.

Yıllar içinde genişleyen müzikal yelpazesi kapsamında klasik ve modern cazın yanı sıra elektronik müzik ve dünya müziğinin farklı projelerine de yer veren Akbank Caz Festivali günümüzde sadece caz müziği tutkunlarının değil, çok sayıda müzikseverin de vazgeçemediği bir etkinlik konumuna geldi.

Akbank Caz Festivali bu yıl ise Al Di Meola Acoustic Trio, Yumi Ito, Terence Blanchard featuring E-Collective with Turtle Island Quartet, Lakecia Benjamin, Immanuel Wilkins Trio, Hidden Orchestra, Tord Gustavsen Trio gibi isimlere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de cazın gelişimini 30 yıldır destekleyen Akbank Caz Festivali, tüm dinamiklerin değiştiği, konserlerin yapılamadığı, etkinliklerin ötelendiği pandemi döneminde de hızını kesmeyerek 2020’de Türk Cazı’nın bulunduğu noktayı kayıt altına almak için arşiv niteliğinde bir çalışmaya imza attı. Festival bu projede, Türkiye Cazı’nın 30 caz müzisyeninin ve grubunun; festivale, şehre ve bu döneme dair duygu ve düşüncelerinden ilham alarak hazırladığı, daha önce yayımlanmamış 30 özgün esere yer verdi.